Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Het Vlaemsche Erfgoed

  • Regio: Zeeuws-Vlaanderen
  • Plaats: Groede

Op ongeveer zeven kilometer van Beach Resort Nieuwvliet-Bad, in het dorpje Groede,  bevindt zich Het Vlaemsche Erfgoed. Dit is niet één museum, maar een hele straat vol nostalgie en historie: het Slijkstraatje. Hier is het alsof de tijd sinds de eerste helft van de 20e eeuw heeft stilgestaan. Ontdek hier hoe het was in vervlogen tijden; zonder auto, radio of andere moderne gemakken. Een leven waarin iedereen nog in traditionele klederdracht naar school, werk en kerk ging en de ambachten nog hoog in het vaandel stonden. Bij de bakker kunt u ovenkoeken en bolussen kopen, bij de smidse kunt u zien hoe de smidse de paarden beslaat en ijzeren tuingereedschap repareert, en u kunt de werkplaats van de timmerman bezoeken waar hij op bestelling doodskisten vervaardigt. Zo zijn er nog veel meer ambachtslieden die in deze straat hun ambacht uitvoeren.

In de Erfgoedwinkel kunt u een kaartje kopen, dat vervolgens toegang geeft tot alle winkeltjes en musea in de straat. Tevens kunt u de Lutherse kerk bezichtigen. De openingstijden kunt u op de website bekijken. 

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.