Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Natuurgebied 't Zwin

  • Regio: Zeeuws-Vlaanderen
  • Plaats: Retranchement

Op slechts een kwartiertje rijden vanaf Beach Resort Nieuwvliet-Bad vindt u natuurgebied het Zwin, dat zich deels in Zeeuws-Vlaanderen en deels in België bevindt. Hier kunt u uitstekend wandelen en fietsen. Het Zwin is een dynamisch natuurgebied waarbij duinen, schorren en polders, natte en droge stukken, zoet- en zoutwater, en klei- en zandgrond zich afwisselen. Dit zorgt voor een grote variatie in flora en fauna. In Het Zwin vindt u daarom veel verschillende soorten planten en vogels. Een opvallende bewoner, vooral te vinden in braamstruweel, is de boomkikker. In het voorjaar kunt u die van een kilometer afstand horen ‘kekken’. Over de zeedijk en de stranden loopt een wandelpad, waar u heerlijk kunt 'verdwalen'. De geulmonding en de strandvlakten zijn vrij toegankelijk, maar het schor niet. Hier worden regelmatig excursies georganiseerd. De gidsen van Het Zwin vertellen u tijdens een excursie alle ins en outs over het gebied.

© Foto's door Het Zeeuwse Landschap

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.